Kirjoittajasta

Olen Ville Hytönen, virolaisessa majakkalaaksossa asuva suomalainen kirjailija, isä ja journalisti, Kustannusosakeyhtiö Savukeitaan entinen kustantaja ja Kirjakauppa Tulenkantajien entinen nuorempi isäntä. Haluan uudistaa anarkismin käsitettä, osallistua tulevaisuuden rakentamiseen ja kuvitella niin hauskan lastenkirjamaailman, että se pysyy entisen lapsen mielessä vielä aikuisenakin. 

Olen kiinnostunut tulevaisuudesta niin kasvatuksellisessa, yhteiskunnallisessa kuin filosofisessakin mielessä.

Olen kirjoittanut noin 40 teosta proosasta runouteen ja lastenkirjoista kuunnelmiin ja tietokirjoihin ja niitä on käännetty italiaksi, ruotsiksi, norjaksi, kreikaksi ja viroksi. Runojani on käännetty 18 kielelle ja olen esiintynyt 11 maassa kirjailijana. Aamuisin kirjoitan, päivisin kävelen viereisissä suojelumetsissä ja rantatörmillä, iltaisin leikin lapseni kanssa ja teen ruokaa. Harrastan Suomen kirjailijaliiton johtokunnan asioita eli edunvalvontatyötä kirjailijoiden puolesta ja konseptisuunnittelua.

Aloitin Suomalaisen utopian kirjoittamisen 2010-luvulla uskoen saavani sen valmiiksi muutamassa vuodessa. Projekti ei ollut kuitenkaan aivan niin helppo kuin kuvittelin, sillä näkemyksellisen tietokirjan ja kaunokirjallisen romaanin hybridi on vaikea rakenne. Samaan aikaan jotkut ennustamistani keksinnöistä toteutuivat. Niinpä hanke piti välillä aloittaa alusta uudelleen, miettiä, opiskella ja jatkaa.

Tuona noin 12 vuoden aikana olen ymmärtänyt, että utopia ei ole koskaan valmis. Se on prosessi, joka ei toimi janana, vaan ympyränä. Välillä se ajautuu umpikujaan ja se täytyy purkaa aloittaakseen taas uudestaan, mutta ei yhtä alkeellisesti kuin edellisellä kerralla. 

Tulkoon Suomalainen utopia osin toteutumaan ja osin kirvoittamaan keskustelua siitä, onko se väärässä. Siitä kehitys todella syntyy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s