Lastenkirjoille omat sivut

Mira Malliuksen kuva järvirosvo Pullerströmistä kertovasta sadustani. Ilmestyi ”Pienessä merirosvokirjassa” (Enostone 2019).

”Isi, mä en ole enää niin kiinnostunut mielikuvitusta vaan oikeasta”, sanoi kuusivuotiaani, kun luimme iltasaduksi hänen toivomuksestaan Markku Henrikssonin ”Tähtilipun maa – Yhdysvaltain alueen historiaa” (Tammi 2021). Tämä vähän suretti minua, mutta ymmärsin että hän ei varsinaisesti tarkoittanut sanomaansa, vaan oli ymmärtänyt, että 1800-luvun kullankaivajat, automaattipianot ja intiaanisodat olivatkin totta eivätkä Batmaniin tai Tatuun ja Patuun verrattavissa olevaa keksittyä lumetta.

Vaikka lume on lastenkirjallisuuden kovin ydin, sen sekoittuminen historiaan tekee siitä uskottavampaa. Aivan kuten propagandassa. Olen viimeisen kymmenen vuoden aikana julkaissut melko paljon lastenkirjoja ja päätinkin siksi avata myös niille omat sivut. Löydät ne kirjoittamalla nimeni yhteen (ilman ääkkösiä) ja lyömällä .com sen perään. villehytonen.com. Kas noin.

Tervetuloa Majakkalaaksoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s